اسپری فوم

فوم پلی اورتان و تاریخچه شکل گیری آن :

اسپری فوم پلی اورتان (PU foam) یک محصول چند منظوره ی شیمیایی است و در بسیاری از کاربردهای ساخت و ساز معمول که نیازمند اتصال، پر کردن، آب بندی و عایق سازی استفاده می شود . فوم پلی اورتان یکی از کارآمدترین مواد عایق شده در دسترس است.

پلی اورتان به طور قابل ملاحظه ای از دو ماده خام : ایزوسیانات و پلی یول ساخته شده است . تاریخچه پلی اورتان به چندین نسل می رسد. در ابتدا فن آوری تولید فوم سفت (سخت)بود ، پس از آن فوم انعطاف پذیر تولید می شد و در نهایت فوم نیمه سفت و سخت تولید شد.

فوم پلی اورتان

مراحل اولیه در شیمی پلی یورتان بیش از ۸۰ سال پیش آغاز شده بود . فوم های تک اجزائی تنها در سال ۱۹۶۹ توسط ICI اختراع شدند. در طی دهه ۱۹۷۰، توسعه محصول ادامه یافت و از اوایل دهه ۱۹۸۰ فوم پلی اورتان برای خود جایگاه مهمی در صنعت ساختمان و بعدها در بازار DIY (خودت انجام بده یا Do-It-Yourself) ایجاد کرد. در حال حاضر در بیشتر کشورهای توسعه یافته غیر قابل تصور است که در یک ساختمان یا یک پروژه ساختمان سازی از فوم پلی یورتان استفاده نشود.

انواع اسپری فوم پلی اورتان :

۱-اسپری فوم پلی اورتان سلول باز :

عایق فوم سلول باز یک نوعی از فوم پاششی پلی یورتان که سلول های کوچک (منافذ کوچک) آن به طور کامل بسته نشده است . اسپری فوم سلول باز ارزان تر است بخاطر اینکه از مواد شیمیایی کمتری استفاده می کند و یک عایق بسیار خوب برای صدا و هوا می باشد . برای دیوارهای داخلی یا دیوارهای بین واحد های ساختمانی ، زیر سقف ها ، بین طبقات و داخل سرویس های بهداشتی بسیار مناسب می باشد.

اسپری فوم پلی یورتان سلول باز مانع خوبی برای بخار نیست و در فضاهای باز استفاده نشود بهتر است. فوم اسپری پلی یورتان باز به طور معمول در تراکم های مختلف از ۶٫۴ کیلوگرم در متر مکعب تا ۱۹ کیلوگرم در متر مکعب یافت می شود.

۲-اسپری فوم پلی اورتان سلول بسته :

عایق فوم سلول بسته نوع بسیار متراکم تر و با چگالی بیشتر نوع سلول باز می باشد و دارای ساختار سلولی ریزتر و فشرده تر است . یک مانع بسیار خوب برای بخار آب و هوا می باشد و مناسب برای استفاده در فضای باز است.

این نوع فوم بعد از تزریق منبسط شده و به چند برابر حجم اولیه خود می رسد (البته نه به اندازه ی نوع سلول بسته آن) و بعد از گذشت چند ساعت سفت می گردد . این ویژگی ها ی سلول بسته فوم حاصله از اسپری فوم موجب شده تا فوم پاششی پلی یورتان به عنوان عایق رطوبت ، عایق حرارتی و عایق صوتی در مکان هایی که نیاز به درزگیری و عایقکاری دارند  استفاده ی زیادی شود .

کاربردهای اسپری فوم پلی اورتان سلول بسته :

  • عایقکاری استودیو موزیک
  • صنایع یخچالسازی
  • درزگیری و عایقبندی زیر شیروانی و ایرانیت
  • عایقکاری انواع سوله ها
  • درزگیری دور چهارچوب درب ضد سرقت
  • و…) مورد استفاده قرار گیرد.

همچنین بهره گیری از این اسپری فوم به عنوان درزگیر موجب جلوگیری از عبور حشرات و گرد غبار می گردد.

خصوصیات و ویژگیهای اسپری فوم پلی اورتان :

– این نوع اسپری بسیار کاربردی است

-چسبندگی بسیار عالی به بیشتر مواد و مصالح ساختمانی (البته به جز پلی اتیلن ها ، تفلون ها و سیلیکون ها)

-پس از حجیم شدن کامل می توانند برش داده شوند ، شسته شوند ، سنباده زده شوند یا حتی رنگ شوند

-عایق حرارتی و صوتی بسیار عای ، ضد صدا و پر کننده ی منفذ های هوا

-عایق الکتریکی عالی و بسیار کاربردی

-چسبندگی به سطوح عمودی و افقی

-مقاوم در برابر رطوبت، گرما، آب و بسیاری از مواد شیمیایی

اسپری فوم پلی اورتان در ۲ نوع در فروشگاه اینترنتی چسبی موجود است :

اسپری فوم شلنگی : که دارای یک شیلنگ مخصوص که از طریق آن فوم تزریق می شود ، این اسپری فوم بیشتر استفاده می شود زیرا ارزان است و هیچ گونه ابزار خاصی برای تزریق فوم احتیاج ندارد.

اسپری فوم گان خور : که برای تزریق فوم به یک گان که به نام گان پلی اورتان نیز معروف است احتیاج دارد در این روش فوم دقیقتر تزریق می شود

اسپری فوم شلنگی و اسپری فوم گان خور

بالا